Сусрет ученика са Тодом Николетићем

У петак, 08.10.2021., у оквиру дечије недеље, Библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ представила је основцима из Чајетине и Сирогојна, Тода Николетића, једног од најпопуларнијих писаца и песника за децу у Србији и земљама региона. Дружење деце са овим изузетним писцем је организовано најпре у сали Библиотеке у Чајетини, а онда у Спортској хали у Чајетини. 
Тоде Николетић је добитник осам награда за животно дело, као и великог броја повеља и награда. За његов књижевни рад не постоје границе. Написао је преко 50 књига за децу, мноштво драма и игроказа, преведених на стране језике и познатих у целом свету. Нека од његових дела су уврштена у школске лектире и читанке, док песме које је он компоновао певају велике музичке звезде. Организатор је књижевних фестивала, као и поетских конкурса за младе. За себе каже да је ловац на таленте. 
Деца су имала прилику да упознају писца, који им је на интерактиван и духовит начин представио свет књиге, иначе све мање популаран у данашње време.  Његова жеља је да заинтересује децу да читају и пишу и тиме створи основу за боље сутра. 
Поред Тода, са својим стиховима, деци су се обратиле и две завичајне песникиње, Мирјана Ранковић Луковић из Чајетине и Љиљана Андрић из Мачката.