Друга промоција  књиге Данила Станојевића у Етнографском музеју у Београду

 

Друга промоција  књиге „Становништво Рујна према турским дефтерима од 1476. до 1604. године“, чији је аутор Данило Станојевић одржана је у уторак, 3. децембра у Етнографском музеју у Београду. 

Љиљана Ракић, библиотекар, имала је задовољство да представи ову књигу која је изашла у издању Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“, непосредно пре овогодишњег, 64. Међународног сајма књига. Како би на што бољи начин представили књигу која осветљава Златиборски крај из једног давног периода, на промоцији су учествовали: господин  Салих Селимовић - уважени историчар из Сјенице, господин  Бошко Копуновић из Ужица и специјални гост промоције је био народни гуслар и здравичар Вук Пантовић из Сјенице.

У име Етнографског музеја публици се обратио Мирослав Митровић, који је поздравио присутне и пожелео добродошлицу гостима из златиборског краја. Међу бројном публиком, били су и председник завичајног удружења Ужичана - Милош Туцовић, председник српских родословаца - Јовица Кртинић, као и други чланови тог друштва и  генерал Јелесије Радивојевић.