Представљање књиге Горана Петровића "Папир са воденим знаком"

У уторак, 14.03.2023. године, одржана је промоција књиге „Папир са воденим знаком“, српског књижевника и академика, Горана Петровића (Краљево, 1. јул 1961). Ово дело представља прву причу, "први ток" у такозваном циклусу књига „Роман делта“, универзуму алегоричних приповести чија се радња расплиће од средњег века до дана које сматрамо нашим и на којима је аутор радио последњих двадесет година. Роман „Папир“ је добитник награде „Београдски победник“ и нашао се и у ужем избору за НИН-ову награду за роман године.  

Дружење са писцем за децу и тинејџере Робертом Такаричем

У четвртак, 12.01.2023. на дечјем одељењу Библиотеке "Љубиша Р. Ђенић" у Чајетини, организовано је дружење са Робертом Такаричем, писцем за децу и тинејџере. Такарич живи у Зрењанину и у Сенти, а ради као професор и педагог драме. До сада је написао преко четрдесет књига, за које је вишеструко награђиван. 

Промоција књиге Раденка Мићића "Мудре мисли руских класика"

У понедељак, 26.12.2022. године, у Библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“ у Чајетини, одржана је промоција књиге Раденка Мићића „Мудре мисли руских класика“. Према речима аутора, књига има циљ да подстакне људе на читање руских књижевних дела, непролазне вредности. Чине је двадесет целина, у облику савета које су кроз своја дела свету оставили Достојевски, Толстој, Гогољ, Булгаков, Чехов и многи други великани. Оштроумним мислима објашњен је човек, његов живот, навике, осећања и многе друге теме које окупирају људску свакодневицу.

Промоција књиге Вељка Мијушковића "Пре него ђаво дође по своје"

У петак, 16.12.2022. године, у Библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“ одржана је промоција књиге „Пре него ђаво дође по своје“, у издању Службеног гласника. О роману су говорили Весна Смиљанић Рангелов, уредница у овој издавачкој кући, као и сам аутор Вељко Мијушковић. Програм је водила Љиљана Ракић, библиотекар.

Промоција књиге "Гвоздено наслеђе" Сима Жиловића

У среду, 30.11.2022. године, у Библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“, чајетинској публици представљена је књига „Гвоздено наслеђе“, аутора Сима Жиловића. Ова монографија је својеврсна сага о породици  Стојановић из Мачката, фамилији ауторове мајке. 

"Моји деда и баба по мајци су се звали Гвозден и Гвозденија, то се сазнаје на првим страницама књиге и чинило ми се да је Гвоздено наслеђе најадекватнији назив за књигу која почиње њиховим прецима и свим потомцима", прича Жиловић.

Промоција књиге Мирјане Ранковић Луковић "Веровање свицу"

У уторак, 22.11.2022. године, у Библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“ у Чајетини, одржана је промоција књиге Мирјане Ранковић Луковић, „Веровање свицу“. 
Реч је о савременом издању, односно аудио и електронској збирци поезије књижевнице и завичајне песникиње Мирјане Ранковић Луковић, коју је објавила Издавачка кућа „Дигитална досада“, док ће се књига ускоро појавити и у традиционалној, штампаној верзији.

Промоција књиге Радоша Љушића "Критике"

У петак, 28. октобра, 2022. године , у сали Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ у Чајетини, одржано је књижевно вече, посвећено књизи „Критике“, угледног историчара, професора др Радоша Љушића. Поред аутора, о значају дела професора Љушића су говориле и Снежана Ђенић, историчарка и директорка Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“, као и историчарка, професорка др Сузана Рајић, редовна професорка Филозофског факултета Универзитета у Београду.

Промоција књиге Милосава Радибратовића "Завичај ми приче казује"

У Рожанству је и ове године 19. августа одржана манифестација "Без извора нема воде". Скоро пуне две деценије овај сабор традиционално на Преображење окупља певачке групе и певачке парове „извика“, из целог златиборског округа. Програм је почео мало после 17 часова представљањем књиге Милосава Радибратовића „Завичај ми приче казује“, у издаваштву Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“. О књизи су поред аутора говорили Драган Новаковић и Жарко Божанић, док је програм водила Љиљана Ракић. 

Промоција књиге "Шљивовица-Хроника села, људи и времена"

У среду, 8.јуна 2022. године, у Библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“, одржана је промоција књиге „Шљивовица-Хроника села, људи и времена“, Светислава Тијанића и Љиљане Костић.  

Промоција књига Миомира Милинковића

У четвртак, 20.05.2022. у сали Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ у Чајетини, одржана је промоција књига „Шумљаци“ и „Истина нема рок трајања“, аутора  проф. др Миомира Милинковића, професора реторике и књижевности, песника и приповедача, аутора књига из области науке и књижевности.