Изложба Библиотеке града Београда у Чајетини

     После Специјалне болнице Чигота, изложбу "Био једном један лаф" коју је приредила Библиотека града Београда, имали су прилику, од 2. до 15. марта 2016. године, да виде и ученици и мештани Чајетине.

     Ауторке изложбе: Олга Красић Марјановић, Владислава Ивковић Марковић и Виолета Ђорђевић су изложбом "Био једном један лаф" приказале читав живот и рад Душка Радовића, писца, новинара, афористичара, радио и ТВ уредника, човека који је великом броју деце и многим генерацијама зачинио детињство позитивним и помало иронично-критичким сликама и мислима о животу.

     Љиљана Ракић, библиотекар, је испричала ученицима интересатну причу и приближила дечје емисије уз које су одрастали њихови родитељи, баке и деке "На слово на слово", "Полетарац", "Лаку ноћ, децо"... Подсетила их је колико је Душко волео децу и на његове врцаве песме које је писао за њих.

     Изложба прати рад Душка Радовића, његов живот, признања. Кроз изложбу се провлаче и његова осећања, страхови и разочарања, тако да су ауторке успешно кроз фотографије и текст, цитирајући понекад и самог Душка Радовића, успеле да прикажу Душка Радовића онаквог какав је он заиста био, обичан човек и велики мислилац. Подсећање на његову култну радио емисију "Београде, добро јутро", на " Женске разговоре" по којима је прво снимљена серија, а после је овај текст адаптиран и за позориште... чине да Душко Радовић заиста буде представљен садашњим генерацијама.

     "Ако смем да будем нескроман, волео бих да ме људи памте по томе што сам на много различитих страна и простора покушавао да се борим против досаде и глупости. У ових скоро четрдесет година духовног живота Београда и околине живело је и ваљда ће остати нешто од моје ироније, хумора и племенитости..."

    Рекао је и записао Душко Радовић.

    Изложбу је за непуних петнаест дана видело око 300 посетилаца.