Изложбом "Армијски ђенерал Крста Смиљанић" отворени "Дани Колубарске битке" у Лазаревцу

 

Новембарски и децембарски дани 1914. године били су поприште Колубарске битке, док данас, како то доликује нису заборављени. Наиме, 105 година касније у лазаревачкој библиотеци „Димитрије Туцовић“ обележавају се дани Колубарске битке.

Тим поводом и на велико задовољатво свих, Библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ гостовала је у Лазаревцу.  Синоћ, 2. децембра, са почетком у 19 часова, изложбом „Армијски ђенерал Крста Смиљанић“ ауторке Снежане Ђенић, отворена је манифестација „Дани Колубарске битке“.

Раније, истог дана директорка чајетинске библиотеке – Снежана Ђенић, најпре се обратила лазаревачким гимназијалцима који су имали прилику да један свој час грађанског васпитања проведу у упознавању са велиим ђенералом Крстом Смиљанић, а све то кроз изложбу коју су имали прилике да погледају. Након тога, у 19 часова, нешто старија публика присуствовала је званичном отварању изложбе коју је отворила директорка библиотеке „Димитрије Туцовић“ Јасмина Иванковић, док је ауторка и овом приликом говорила о својој изложби, њеном настанку и својој великој инспирацији коју проналази у знаменитим људима свога краја.