25. семинар мреже "Библиотеке нашег окружења"

Доделом годишњих признања Интернет клуба, 1. јуна 2021. године, започео је 25. по реду, годишњи семинар мреже "Библиотеке нашег окружења", под називовом "Облици и методи дигиталних комуникација (2) – друштвене мреже и Гугл учионица". Током три дана трајања, семинар је окупио 40 библиотека из разних делова Србије, у бањи Врујци, у тренинг центру Интернет клуба. 

Семинар упућује у овладавање вештинама коришћења дигиталних метода и техника интернет сајтова, друштвених мрежа и "google" учионице у комуникацији са младим корисницима. Циљ је унапређење библиотечког пословања са младима у новим условима.

Семинар је изведен комбинацијом видео линка на дисплејима најновије генерације и живе речи еминентних стручњака из ове области:

- Др Дејан Масликовић, Министарство културе Републике Србије – Београд.
- Проф. др Гордана Рудић , шеф катедре за библиотекарство ПФС - Универзитет Нови Сад.
- Младен Максић, ИТ маркетинг консултант, ген. менаџер Play Media - Нови Сад.
- Сандра Рапо, менаџер за маркетинг и оглашавање LUKOIL Србија – Београд.
- Иван Дабетић, директор дигиталног сектора књижаре DELFI – Београд.
- Дипл. инж. Исидора Рашић, маркетинг менаџер портала www.garden.rs
- Дипл. инж. Александра Грујић Јанкулоски, наставник информатике и рачунарства – имплементатор алата за учење  на  даљину Београд.
- Ирена Палечек Радмановић, графички дизајнер и академски сликар – Београд.
- Мирко С. Марковић, независни библиотекар саветник – консултант – Београд.

Последњег дана организован је „сајам идеја“ применљивих и свакодневном раду. У реализацији скупа остварен је јединствени баланс академског и практичног курикулума из ове области.