КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ МИРЈАНЕ БОБИЋ МОЈСИЛОВИЋ

Синоћ је пред препуном салом Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ представила свој 13. роман „Сазвежђе свитаца“ и књигу поезије „Обећао си ми“ књижевница, сликарка и новинарка Мирјана Бобић Мојсиловић. Своју креативност и харизму у потпуности је дочарала одушевљеној чајетинској публици.  Програм је водила Љиљана Ракић, док је музичка пратња вечери био Жељко Димитријевић Банат. 
Мирјана Бобић Мојсиловић је рођена је у Београду где је дуго радила као новинар, аутор и водитељ разних телевизијских емисија. Мирјани, којој су осмех и оптимизам заштитни знаци, одувек је највећу радост причињавало стварање: сликање, писање, шивење и кување. Почела је да пише још пре 26 година и од тада је објавила 13 романа, а писала је и кратке приче, попут, „Баба немој ништа да ме питаш“, као и збирку поезије „Обећао си ми“. Чак 12 њених наслова објављено је у Француској, Италији, Чешкој, Хрватској, Словенији и Македонији. Ауторка је 6 позоришних комада. Представа „Сузе су ОК“ је после 23 године, од овог јануара, поново на репертоару Народног позоришта, а њену представу „Свлачење“ је публика имала прилику да види пре пар недеља у Културном центру на Златибору. Мирјана Бобић Мојсиловић се доказала као изузетан драмски писац, сликар, а за своје књиге је већ неколико пута добила награду „Златни бестселер“ и „Златну значку“ Културно-просветне заједнице Србије. Била је један од првих аутора – самосталних издавача у Београду. Мирјана Бобић Мојсиловић слободна је уметница и живи и ствара у Београду.
Мирјанин најновији роман „Сазвежђе свитаца“ је изашао ове године у издању Лагуне и према речима ауторке представља збирку меланхолије, наде, бурних осећања који изазивају сузу, буде носталгију, тугу, али и широки осмех и уздах олакшања. Један анонимни читалац је окарактерисао ову књигу као „диван роман који оставља слатко-горки укус након читања; једна истина која не може да не пецне, ако не заболи сасвим. Доброта, искреност, људскост, скромност, љубав према књигама, уживање у свакодневним ритуалима, лицима, мирисима, све је то супротстављено новцу, самоћи, гордости, грубости, неразумевању, страху. Живот какав јесте, са траговима вере у човека и са мрвицом оптимизма. Треба бити мајстор свог заната да би се оваква прича написала“.
Мирјана је на крају вечери представила публици неколико својих песама из збирке „Обећао си ми“, која је издата у октобру 2019. године. Својим дубоким и мелодичним гласом и кратким стихом који даје ритам, Мирјана је успела да оплемени и усрећи публику, оголивши им своју душу и мисли. Публика је дочекала њене песме које врцају од емоција, енергије, боја, мириса и слика са осећањем да су им песме драге и блиске. Свака од њих је као мали филм, који рефлектује песникињино богато животно искуство. 

Извор видеа је Златибор Прес.