Отварање изложбе Снежане Ђенић "Раднички витез" у Лазаревцу

Библиотека „Димитрије Туцовић“ из Лазаревца обележила је 13. маја Дан Библиотеке и jубиларних 75 година од оснивања. Том приликом отворена је изложба посвећена Димитрију Туцовићу „Раднички витез“, борцу за социјалну правду и једнакост, новинару, публицисти и знаменитој личности. Ауторка изложбе је Снежана Ђенић, музејски саветник и историчар, уједно и добитница Награде „Димитрије Туцовић“.
Директорка библиотеке „Димитрије Туцовић“ је присутне подсетила на дугу и богату историју установе и на најзаслужније појединце који су допринели да библиотека, као најстарија установа културе у граду, са успехом и у континуитету обавља своју културну мисију више од седам деценија.
Присутнима се обратила и ауторка изложбе „Димитрије Туцовић-Раднички витез“, Снежана Ђенић, која је ставила акценат не само на Димитрија Туцовића као историјску личност, веч и као човека чије су идеје и убеђења проистекле из његовог порекла и завичајности. Изложбу је отворила историчарка Милена Мићић Главоњић.
Догађају су присуствовали и представници оснивача библиотеке, Секретаријата за културу града Београда и Градске општине Лазаревац, у чије име се обратио и председник општине Бојан Стевић. У програму је учествовао и припремни ансамбл КУД „Диша Ђурђевић“, као и глумци Првог приградског позоришта.