Поетско-афористичарско вече Слободана Симића

Синоћ је у Библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“ у Чајетини одржано поетско-афористичарско вече Слободана Симића. Представљене су две његове књиге, обе у издању Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“. Реч је о збирци поезије „Дођи кад хоћеш“ и о књизи афоризама „Колективно лудило“, коју је библиотека у Чајетини објавила у сарадњи са ИК Алма из Београда. Овом приликом говорили су Мирјана Ранковић Луковић, завичајна књижевница, професор Жарко Требјешанин и аутор.
Слободан Симић рођен је у Ужицу, 1963. и по професији  је психијатар. 
Члан је Српског лекарског друштва, Српске лекарске коморе и Удружења психијатара Србије.
Скоро три деценије је веома присутан на српској књижевној сцени, првенствено као сатиричар и афористичар, али такође пише и кратке приче, песме, драмске текстове и сценарија. Дела су му превођена на дванаест језика, а увршћен је у преко 50 домаћих и страних антологија и зборника. Двоструки је добитник награде „Радоје Домановић“ УКС.
Члан је Удружења књижевника Србије и Удружења драмских писаца Србије. Председник је  Београдског афористичарског круга.
„Библиотека у Чајетини је један невероватно значајан културни стожер овог краја и она помаже издаваштво и издавање књига и конкретно мени су помогли. Издали су ми књигу "Дођи кад хоћеш", збирку песама која је изашла 2022. године и због короне у том периоду није представљена публици. Ова нова књига се зове "Колективно лудило" и суиздавач је библиотека Љубиша Р. Ђенић. То је збирка афоризама и књига која је ове године добила награду Радоје Домановић за најбољу књигу сатире за 2023. Ово је време сатире јер су околности у којима живимо екстремне, а оне повлаче и екстремно писање. Моја књига изабраних афоризама задњих пет година, садржи афоризме који говоре о овом нашем времену као таквом какво је", каже Слободан Симић, књижевник.  
Из угла песникиње, Мирјана Ранковић Луковић описује стваралаштво Слободана Симића:
„Слободан Симић – песник, сасвим сигурно се школовао код Слободана Симића – афористичара, научивши ту мајсторију да се и о осећањима може говорити језгровито, концизно, да и описи могу бити сведени и скројени елегантно, да и наше  танкоћутне емоције могу бити исказане без шареног паковања, онако – мушки, и имати исту јачину као нечији сонети. Игра речима, неочекивани завршеци након занимљивих заплета (јер Симићеве песме имају причу) често нас успевају насмешити јер нас дирну нежном завршницом која слави љубав у својој бити, или нас затекну како се помало постиђено чудимо својој наивности.“
Према речима уваженог психолога и професора Жарка Требјешанина, Слободан Симић је Домановић наших дана. Неки од његових најбољих афоризама неће читаоце само засмејати и разонодити, већ ће их продрмати, освестити, уозбиљити, па и дубоко забринути.

На крају вечеру, аутор је понудио свим заинтересованим читаоцима обе промовисане књиге на поклон.