Представљање књиге Ленке Смиљанић "Мењај свет"

Синоћ, 07.10.2021., у Библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“, одржана је промоција књиге Ленке Смиљанић, „Мењај свет“. Библиотекарка Љиљана Ракић представила је публици  једну веома младу и талентовану особу, која има само 10 година, а већ поседује колекцију награда освојених на разним литерарним такмичењима и фестивалима, међу којима су и „Деца међу нарцисима“, „Тасини дани“ у Сараоцима, „Дани Раше Попова“ у Мокрину. Последња похвала за песму „Снег“, која је изашла у Међународном зборнику духовне поезије 2021, представља престижну награду, јер је управо ту Ленка успела да се истакне и међу одраслим такмичарима из земаља из региона, али и из Словачке, Бугарске, Румуније и Русије. Ленкина песма је међу 6 похваљених.  

Вече су употпунили драги гости, учитељ Зоран Митрашиновић и рецезенти Ленкине књиге, завичајна књижевница Мирјана Ранковић Луковић и један од најпополарнијих ствараоца за најмлађе у Србији и региону, Тоде Николетић. Они су имали прилику да упознају Ленку и сарађују са њом. Поделили су своје личне импресије о ауторки и њеној књизи, са гледишта педагога, као и са гледишта писаца.

Публика је имала прилику да чује неке од  Ленкиних песама и прича, као и анегдоте из живота ове младе звезде, која тек треба да засија. По речима великог Тода Николетића, Ленка је упалила ватру на Торнику, као што је то учинио Прометеј на Олимпу и сада јој поручујемо: „Обасјај нас што дуже“.