Представљање збирке песама "Моје мисли на папиру" Вање Филиповић

У петак, 24. маја 2024. године, Библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ Чајетина, имала је част да представи прву збирку песама „Моје мисли на папиру“, талентоване ученице седмог разреда ОШ „Димитрије Туцовић“, Вање Филиповић. Поред ауторке о књизи су говорили Братислав Бата Голић, оснивач и директор културно-издавачког центра „Српска кућа“ и Јагода Јеремић Љубојевић, професорка српског језика и књижевности и рецензенткиња књиге. Програм је водила Љиљана Ракић, библиотекар.
Вања Фолиповић је рођена у Чајетини и одличан је ђак. Своју прву песму је написала у четвртом разреду и од тада је писање песама постало њен хоби. Често учествује на литерарним конкурсима и не стиди се да искаже своје мисли на овај начин. Родитељи, школа и другари су за њу увек представљали велику подршку у писању. 
Вања је своју прву збирку издала у оквиру пројекта „Сто младих талената-поезија“ Културно-издавачког центра „Српска кућа“ у Пожаревцу, чији је циљ афирмација младих писаца Србије. Оснивач и директор овог центра Братислав Бата Голић каже да њихов мото гласи: „Све што није записано, не постоји“. Он објашњава да им је циљ да пројектом „Сто младих талената“ откривају, негују и чувају врло талентовану омладину, јер постоји мног талентоване деце која нису успела да пренесу своје мисли у књигу и да буду доступне свим читаоцима.
Вањина наставница српског језика и завичајна песникиња, Јагода Јеремић Љубојевић, имала је прилику да током година прати Вањин развој мисли и да је усмерава, како би се она коначно охрабрила да објави и своју прву збирку песама.
Вањина највећа подршка су били њени другари из школе, који су се појавили у великом броју и увеличали ово поетско вече. Песме су читале Вања и њена другарица Јована Кузељевић. 

Видео Златибор пресс