Промоција књиге „Голубови на штриканој завеси“ Слободана Ристовића

Синоћ је у сали Библиотеке у Чајетини одржана промоција књиге „Голубови на штриканој завеси“, која је изашла у издању Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“ 2023. године и исте представљена на Међународном сајму књига у Београду. Овом приликом је облежено и јубиларних  педесет година књижевног рада аутора књиге, Слободана Ристовића.             Слободан Ристовић је рођен у Чајетини 1952. године. Члан је удружења писаца Србије од 1991. године и до сада је објавио 16 збирки песама и 6 прозних књига.
Заступљен је у више антологија и превођен на много страних језика. Окитио се бројним вредним књижевним наградама широм Србије, међу којима су  “Блажо Шћепановић”, “Јанко Туфегџић”, “Хомољски пастир” и “Кондир Косовке девојке”, а за књигу “Водиће те у Млетке”, 2004. године добио је звање “Песника витеза”. Добио је и много других награда и признања за чување и неговање српске традиције и језика.
У образложењу награде “Печат вароши сремскокарловачке”, једне од најстаријих песничких награда у Србији и региону, жири је навео да је Слободан Ристовић песник богате лексике и духовног блага, из још неистражених рудника српског језика и културе.
Према његовим збиркама пјесама “Кућне гује” и “Чемериште” снимљени су истоимени документарни филмови.
Живи и ради у Рогатици у БиХ.