Промоција књиге Вељка Мијушковића "Пре него ђаво дође по своје"

У петак, 16.12.2022. године, у Библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“ одржана је промоција књиге „Пре него ђаво дође по своје“, у издању Службеног гласника. О роману су говорили Весна Смиљанић Рангелов, уредница у овој издавачкој кући, као и сам аутор Вељко Мијушковић. Програм је водила Љиљана Ракић, библиотекар.
Др Вељко Мијушковић је рођен 1985. године у Ужицу, где је завршио основну школу и друштвено-језички смер Ужичке гимназије. Дипломирао је 2009., завршио мастер студије 2010. и докторирао 2017. године на Економском факултету Универзитета у Београду, где је запослен као наставник при Катедри за пословну економију и менаџмент. 
Добитник је великог броја домаћих међународних стипендија, признања и престижних награда фондација за постигнуте изузетне успехе и остварења током сва три нивоа студирања на економском факултету Универзитета у Београду, али и касније током каријере. Предавач је и преводилац за енглески и шпански језик.
(Ко) аутор је пет стручних књига, више десетина научно-истраживачких радова, објављених у реномираним домаћим и међународним часописима и зборницима радова са конференција.
Активно је ангажован и као консултант на широком спектру комерцијалних и научних пројеката из области пословне економије и менаџмента.
Још једна област у којој се радо и успешно сналази је кулинарство, којим се професионално бави у оквиру свог инстаграм блога mijus.co.
Према речима уреднице Весне Смиљанић Рангелов, књига је љубавно-политички роман. Веома је динамична и држи пажњу читаоца. Без проблема се може замислити и у филмском издању. Службени гласник је предложио ову књигу за НИН-ову награду, као и за недавно устоличену награду Београдски победник. Она не прати стриктно трендове жанровске књижевности, већ инсистира на свом личном печату. Ово занимљиво штиво се јако брзо чита, али оставља трајан утисак на читоца и материјал за контемплацију.
Аутор књиге је са великим задовољством изјавио да је његова прва књига наишла на добар пријем од стране публике. Он редовно чита коментаре читалаца, који су  већином позитивни. Тренутно ради на другом роману и нада се да ће бити успешан исто колико и први.