Промоција књиге "Збирајући знање кроз стихове" ауторке Љиљане Андрић

 

Јуче је поводом Међународног дана детета одржана промоција књиге "Збирајући знање кроз стихове" ауторке Љиљане Андрић, а у издању Библиотеке "Љубиша Р. Ђенић". Пета по реду књига учитељице у ОШ "Миливоје Боровић" из Мачката представљена је ученицима трећег разреда ОШ "Димитрије Туцовић" из Чајетине. 
Љиљана Андрић до сада има објављене четири књиге: "Шта ћу кад сам дете лета", "Акорди стихова", коауторску књигу композиција за децу са Оливером Цветићем, Миливојем Илићем и Предрагом Анђићем, коауторску књигу са др Љиљаном Ђуровић "Еколошка дечја права и обавезе" и коауторску књигу са учитељицом Луцијом Тасић "Природи на радовање".  
Члан је Удружења љубитеља дечјег стваралаштва "Лира" Ужице, као и члан Књижевног клуба "Моравски токови" из Трстеника. Песме су јој извођене на музичким фестивалима у Србији и земљама региона, а објављиване су и у антологијама, зборницима поезије и часописима. 
Урош Петровић, писац за децу чије књиге радо читају и одрасли, поручује: "Уважавајте и подржавајте васпитаче и учитеље, они утиру најважније стазе". Рецензент књиге Власта Н. Ценић додаје: "Љиљана је све то доказала и показала и овом књигом. Она је изабрала да својим ђацима стиховима приближи појмове из наставе. Учинила је то вешто и занимљиво, благим хумором и, што је мени посебно драго, дете је увек у породици, окружено најмилијима и са друговима у природи."