Резултати Фото конкурса "Књига, јесен и ја на Златибору"

Библиотека „Љубиша Р. Ђенић“ је по први пут ове године организовала Фото конкурс "Књига, јесен и ја на Златибору", у трајању од  20.10.2020. до 20.12.2020. На конкурс се пријавило 38 учесника, из 12 различитих насеља и градова (Чајетина, Златибор, Сирогојно, Крива Река, Мачкат, Земун Поље, Чачак, Ужице, Рашка, Смедеревска Паланка, Прибој, Москва). Сви учесници су се потрудили да својим маштовитим ангажовањем обележе ову необичну јесен, коју ћемо памтити по светској пандемији корона вируса. Поред индивидуалних пријава, на конкурсу су учествовали и О.Ш. "Димитрије Туцовић" из Чајетине и са Златибора,  О.Ш. "Миливоје Боровић" из Мачката, као и ПУ "Радост" из Чајетине и са Златибора, који су послали велики број фотографија и потрудили се да на креативан и забаван начин афирмишу читање у овом периоду, међу нашим најмлађим члановима друштва.

Жири у саставу:
Љиљана Ракић, библиотекар
Андријана Андријашевић, мастер примењени уметник
Инана Шукиловић, етнолог
Јелена Пантовић, мастер образовних политика
Драган Никић, професионални фотограф

се у одабиру фотографија руководио првенствено ликовним квалитетом самих фотографија, али и емоцијама и порукама које су пренесене кроз њих. Успели су да донесу тешку одлуку, сузивши свој избор на пет најбољих фотографија:

Прва награда - Две карте за панорамску вожњу жичаром „Голд гондола Златибор“ и ваучер за школу скијања „Професионал“ на Златибору,  освојио је Колаковић  Давид, из Чајетине.

Друга награда - Две карте за панорамску вожњу жичаром „Голд гондола Златибор“ и књигу Милисава Р. Ђенића „Неимари туризма златиборског“, освојила је Илић Весна, са Златибора.

Трећа награда - Две карте за панорамску вожњу жичаром „Голд гондола Златибор“ и књигу Љубивоја Ршумовића „Сунчање на месечини“, освојила је Којовић Сара, из Криве Реке.

Четврта награда - Ваучер школе скијања „Професионал“ на Златибору, освојио је Величковић Андрија, са Златибора.

Пета награда - Две породичне улазнице за „Дино парк“ на Златибору, освојила је Симовић Оља, из Рашке.

Посебне захвалнице биће додељене школама и вртићу.

Због тренутне пандемије корона вируса и мера предострожности, награде ће бити достављене на кућну адресу добитника, у периоду после Нове године, када се планира и изложба одабраних фотографија свих учесника, у Галерији Културног центра на Златибору.