Стручни скуп „Библиотеке на интернету током пандемије COVID 19“

У складу са свим мерама здравстрвене заштите, 22, 23. и 24. септембра 2020. године, одржан је стручни скуп, под називом „Библиотеке на интернету током пандемије COVID 19“, у просторијама Библиотеке „Љубиша Р. Ђенић“, на Златибору и у Чајетини. Организатори скупа су Интернет клуб (сектор за библиотеке, архиве и музеје), у сарадњи са Библиотеком града Београда и Библиотеком "Љубиша Р.Ђенић" из Чајетине, добитником награде „Web библиотека 2020.“

Реализацију пројекта су обележила „on line“ излагања, са међународним учешћем - Хрватска, С.Македонија, БиХ - Р. Српска,  у комбинацији са модератоским вођењем и панелима из е- читаонице библиотеке у Чајетини.  Уводну реч су имали Дејан Масликовић, помоћник министра културе за дигитализацију културног наслеђа и савременог стваралаштва и Дејан Ђукић, директор РНИДС Фондације (Регистар националног интернет домена Србије), која је финансијски подржала овај пројекат.

Са стручне стране, скуп је подржала Катедра за библиотекарство Педагошког факултета у Сомбору, Универзитета у Новом саду. Уреднички тим представља Др Жељко Вучковић, декан ПФС, др Гордана Рудић, шеф катедре за библиотекарство ПФС,  Ласло Блашковић , директор НБС, Јасмина Нинков, директор БГБ, Мирко С.Марковић, ИНтернет клуб Србије.

Представници библиотека широм Србије, који су учествовали на стручном скупу, имали су прилику да сагледају досадашњи рад библиотека током пандемије COVID 19 и да на основу примера добре праксе поставе циљеве за даљи рад.